Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen, wij beantwoorden uw vragen graag!

Algemeen

Waar kan ik Easygravel® splitplaten kopen?
Easygravel® splitplaten en de bijbehorende markeerdoppen zijn verkrijgbaar bij een groot aantal handelaren in bestratingsmaterialen en dealers in Nederland en België, neem contact op met ons voor Uw dichtstbijzijnde dealer. 

Kan ik Easygravel® splitplaten op maat maken en hoe doe ik dit?
Ja, u kunt Easygravel splitplaten heel eenvoudig op maat maken door deze te zagen met een handzaag voor hout. Zo kunt u bijvoorbeeld voor palen eenvoudig uitsparingen maken. Als u andere vormen wilt uitzagen kunt u dit het beste doen met een decoupeerzaag.

Hoe wordt mijn grindoppervlak onderhoudsarm met Easygravel® splitplaten?
Door de Easygravel® splitplaten te gebruiken kan er geen grind in de ondergrond verdwijnen waardoor het niet nodig is om de grindlaag telkens bij te vullen. Ook hoeft er niet veelvuldig geharkt te worden of het grind te herverdelen, wat dus zorgt voor veel minder onderhoud. Het is wel belangrijk om vervuiling tegen te gaan door af en toe bladeren , mos en vuil te verwijderen. Dan is het aan te bevelen om de toplaag te harken. Als het grindoppervlak vaak en intensief gebruikt word door voertuigen is het mogelijk dat de splitplaten zichtbaar worden, dan moet u de toplaag aanvullen.

 

Aanleggen

Splitplaten onderling verbinden, hoe werkt dat?
De Easygravel® splitplaten zijn onderling eenvoudig te verbinden door middel van een slim koppelsysteem. U klikt de splitplaten in elkaar door deze simpelweg tegen elkaar aan te schuiven en in elkaar te klikken. De verschillende typen splitplaten kunnen allemaal met elkaar verbonden worden, welk formaat of welke kleur dan ook.

Hoeveel grind of split heb ik nodig voor Easygravel® splitplaten?
Per 20m2 heeft u ± 1m3 grind of split nodig.

Hoe dik moet ik de laag van mijn grind of split aanleggen?
In de splitplaten zelf komt een laag van ongeveer 3 cm dik. Bovenop de splitplaten legt u een afdeklaag van 2-3 cm. In totaal is het dus een laag van ongeveer 5-6 cm.

Welke soort grind of split kan ik het beste gebruiken voor in mijn splitplaten?
Bij het gebruik van siertoepassingen die licht belast worden, bijvoorbeeld in een voortuin, zijn alle soorten geschikt zolang het formaat minimaal 5mm en maximaal 25mm is (bij split 20mm).Gebruikt u de splitplaten voor zwaarder belaste oppervlakken, bijvoorbeeld als parkeeroprit, dan moet u goed opletten of de soort grind of split voldoende hard is. Heeft u oppervlakken die met veel voertuigen bereden worden dan raden wij split aan, omdat dit een vaster geheel vormt. Grind rolt meer in de splitplaten maar is prettiger beloopbaar door de ronde vorm.

 

Toepassingen

In welke varianten zijn Easygravel® splitplaten verkrijgbaar?
De Easygravel splitplaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Een 3XL splitplaat is handig voor grote oppervlakken en verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en groen. De standaard splitplaat is iets kleiner en daardoor ideaal voor kleinere oppervlakken of oppervlakken met veel hoeken, zodat u minder hoeft te zagen. Deze is verkrijgbaar in zwart en wit. Daarnaast leveren wij grasplaten in formaten 3XL en standaard. Dit zijn groene splitplaten en ideaal voor het inzaaien van gras. Andere kleuren zijn in grote partijen leverbaar. Voor meer informatie over de producten zie Productinformatie.

Zijn de Easygravel splitplaten recyclebaar aan het einde van de levensduur ?
Easygravel splitplaten zijn volledig recyclebaar omdat ze gemaakt zijn van Polypropyleen (kunststof).

 

Het antwoord op uw vraag niet gevonden? Stel uw vraag per email.