De aanleg

Het leggen van Easygravel® splitplaten is zeer eenvoudig. Hieronder volgt een korte uitleg. Voor uitgebreidere leginstructies, open onze Easygravel® aanleginstructies.

 

  

1. Fundering onder de platen

Allereerst legt U een fundering aan waarop de platen gelegd worden, bijvoorbeeld van menggranulaat. Zo zorgt U voor een stabiele ondergrond. Vooral bij een verwachte hoge belasting (zoals een oprit of parking) is dit van belang, omdat er anders kuilen kunnen ontstaan in de ondergrond.

Fundering onder de platen

2. Leggen van de platen

De platen legt U vervolgens eenvoudigweg op de ondergrond, deze hoeven niet bevestigd te worden o.i.d. (wel ingesloten aan de randen). Via een koppelsysteem kunnen de Easygravel® platen handig aan elkaar geklikt worden. Dit geldt voor zowel de standaardplaat als de 3XL en beide typen kunnen ook onderling aan elkaar geklikt worden. U legt de splitplaten in verband, en zo legt U snel de gehele oppervlakte.

Platen leggen

3. Vullen van de platen

U vult Easygravel splitplaten met 5-6cm grind of split met een formaat tussen de ±8 en 25mm (bijvoorbeeld 8/16, 14/20). Als U het grind goed verdeelt over de platen met deze laagdikte, bedekt U de splitplaten volledig met grind. U blijft de splitplaten dus niet zien! Het beste kunt U af en toe het geheel wat bijharken, zodat de platen goed egaal bedekt blijven.

Platen vullen

 

 

Easygravel® splitplaten en de bijbehorende markeerdoppen zijn verkrijgbaar bij een groot aantal handelaren in bestratingsmaterialen en dealers in Nederland en België, neem contact op met ons voor Uw dichtstbijzijnde dealer.